Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (13 Szavazaból)

Láttam egy műsort a tévében, ami Saddam Hussein életét mutatta be. Érdekes volt megtudni nevének jelentését: „az, aki szembeszáll.” A műsorvezető rávilágított, hogy Saddam egész életében ennek megfelelően élt.

Anyja már terhessége alatt meg akart tőle szabadulni, úgy, hogy a hasát a falnak ütötte. Saját életének is megpróbált véget vetni, hogy a gyermek vele együtt pusztuljon el. Még meg nem született gyermekét, egy nemkívánatos betolakodónak látta.

Megfigyelhetjük a történelemben is, hogy a nevek jelentőséggel bírnak, és sokszor meghatározzák viselőjük viselkedését. Jákob neve „csalót” jelent és ennek megfelelően is élt, egészen az Úr angyalával folytatott harcáig, amikor is szó szerint megtört. Ezen a ponton a nevét Isten Izraelre változtatta, ami annyit tesz, hogy „Isten harcosa.”

Amikor Krisztus belépett ebbe a világba, az angyal ezt mondta Máriának: „Nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét annak bűneiből” (Máté 1:21). Istennek fontos volt a „Jézus” név.

Amikor Jézus elmondta Péternek, hogy milyen szolgálatot akar rábízni, rögtön a nevét is megváltoztatta: „Boldog vagy, Simon, Jóna fia… Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy…” (Máté 16:17-18)

Milyen névvel ruháztak fel téged ebben a földi világban? Most nem arra a névre gondolok, amit a születésedkor kaptál, hanem arra, amit a családod, a társaid, a tanáraid és mások adtak neked akár kimondva, akár kimondatlanul.

Néhányan például olyan neveket viselnek, hogy „Nemkívánatos”, vagy „Nem szeretetreméltó.” Mások titokban olyan nevet hordanak, ami a szégyennel áll összefüggésben. Néhányan mélyen belül úgy gondolják, úgy hívják őket, hogy „Csúnya”, vagy „Jelentéktelen”.

Most gondolkodj el egy kicsit, vajon mi lehet a kimondatlan neved, mit aggattak rád életed meghatározó szakaszában?

A kegyelem evangéliuma jó hírrel szolgál a nevünkkel kapcsolatban. Nem az vagy, akinek sokan hívnak. Isten kedves, becéző szavakkal szólít meg téged, mint például: „Szemem fénye”, „Kedvesem”, „Gyermekem”, „Szerelmesem”, „Barátom”, „Menyasszonyom”. Lapozd fel a Bibliát, és meglátod, hogy Isten egyetlenegyszer sem illet negatív névvel.

Rajong érted. Most, hogy tudod ezt az igazságot, állj meg egy pillanatra. Kérdezd meg Istentől, milyen néven szólít meg ma téged. A Szent Szellem kinyilatkoztatja számodra, mennyire szeret Isten, és milyen különleges vagy számára.

Különleges nevet tartogat számodra. Vedd magadra, és élj annak megfelelően.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, Mert azt adtam elõtökbe fõképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bûneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint;”

1 Korintusi 15:1, 3-4

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások