Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (10 Szavazaból)

17,28 Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül az egyik ezt mondta: „Az Ő gyermekei vagyunk.” (Apostolok Cselekedetei – Egyszerű Fordítás)

Soha ne gondolj úgy magadra, mint aki el van választva Istentől. A Vele való kapcsolatod olyan, mint a tengeri élőlény kapcsolata a tengerrel.

Isten nem csak részt vesz az életedben. Mennyei Atyád nem csak benne van az életedben. Ő maga az életed. A Vele való egységed határoz meg. A függetlenség csak egy illúzió, ami visszatart attól, hogy megtapasztald azt az életet, amit neked szán. Isten nem valahol kívül, távol van, hanem ebben a pillanatban is Benned él, és te pedig Őbenne.

Az Ő gyermeke vagy, és az Ő DNS-e van benned. Ő nem csak nézője az életednek, aki arra vár, hogy felajánlja a segítségét, amikor szükséged van rá, hanem az Ő élete lényednek megtartó ereje és forrása. Arra vágyik, hogy naponta megtapasztald, ahogy az Ő élete kiáramlik a bensődből. Tanuld meg a Mennyei Atyáddal való egységben látni magad, és hidd el, hogy Ő megeleveníti a gondolataidat, szavaidat és cselekedeteidet a nap során.

Mennyei Atyám, a gyermeked vagyok (János 1:12). Olyan szeretettel szeretsz, aminek az intenzitását semmi sem csökkentheti (Énekek Éneke 8:7). Jó terveket tartogatsz a számomra (Jeremiás 29:11). Azért szeretsz engem, mert így döntöttél, és nem azért mert valamit tettem, vagy nem tettem (Efezusi 1:4). Jóságod és szereteted kísérnek életem minden napján (Zsoltárok 23:6).

Minden áldás Jézus Krisztusban, már az enyém (Efezusi 1:3). Hit által belépek a kegyelembe, és azt a kegyelem utat fogom járni, amit előre elkészítettél számomra (Róma 5:2). Mindaz vagyok, akinek Te mondasz (1 Korinthus 15:10). Mindenre képes vagyok, amire elhívtál (Filippi 4:13). Minden az enyém, amit nekem szántál (Zsoltárok 84:12).

Az utam egyre világosabb (Példabeszédek 4:18). Jóindulatod velem van, és soha nem hagy el (Jeremiás siralmai 3:22-23). Semmi sem árthat nekem, ami ellenem jön (Ézsaiás 54:17). Te úgy alakítod a körülményeimet, hogy minden a javamra váljék (Róma 8:28). Ingadozás nélkül kitartok a reményben, mert Te biztosan megtartod az ígéreted (Zsidók 10:23).

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, Mert azt adtam elõtökbe fõképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bûneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint;”

1 Korintusi 15:1, 3-4

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások