Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.73 (11 Szavazaból)

A nehézségek, vagy szívszaggató tragédiák  közepette eldönthetjük, hogy Istent keressük, vagy a dolgok megértését. A kettőt együtt ritkán találjuk meg. Idővel Isten megértést is adhat, azonban ez általában nem a vihar idején történik. A viharban keresd Istent. A magyarázat majd később jön. Bízz a Nagyobb történetben.

Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor valami mindig ki fogja tölteni az űrt. A vallás manapság népszerű, sokak által választott történet. A vallás megpróbálja az élet kiszámíthatatlanságát megzabolázni azzal, hogy az ígéretek és jutalmak rendszerét vezeti be, egy szerződést, mely Istent kötelezi arra, hogy megvédjen a nyilaktól. Nem számít, hogy az adott csoport milyen alkut köt – a tanokkal való azonosulás, erkölcsös élet, vagy valamiféle szellemi megtapasztalás – a vágy ugyanaz marad: megszelídíteni Istent, hogy cserébe Ő megszelídítse az életet számunkra. A vallás nem törődik a lélek mély vágyakozásával, és az sem számít, hogy hiányzik Isten együttműködése a képből. Ha a rendszer nem működik, akkor az csak azért lehet, mert mi nem csináljuk jól a dolgokat. Mindig van valami, amin még lehet munkálkodni, ami még kívánni valót hagy maga után.

Azután ott van a többi opció. A foci, a politika, a szex, a zene és még a gyülekezet is lehet elkeseredett próbálkozásunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő történetet, amiben megleljük az életünket és a szerepünket.

A nehézség különösképpen szeret A történetté válni, ami azután maga alá gyűr, és nem látjuk a kincseket, amik mennyei állampolgárként a mieink. Gondoljunk csak arra a történetre, amikor Jézus a hajóban aludt, miközben tombolt a vihar. A tanítványokat a közvetlen krízishelyzet uralta le, de Jézus valami más uralma alatt állt, és nyugodtan aludt. Gondoljuk csak meg, ez egy nagyon erőteljes kép. A krízishelyzetre adott válaszod felfedi, hogy melyik történetben élsz. Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor a nehézség sokként fog hatni rád. Jézust soha nem sokkolta a nehézség, minden helyzetben képes volt a megfelelő perspektívát megtartani (a reményt, az örömöt és a szeretetet is). Ne értsetek félre, megvan a helye a szomorúságnak ebben a szívfacsaró világban, és nem akarom elbagatellizálni a dolgokat. De gondoljunk csak bele, Jézus aludt, miközben a tanítványok teljesen bepánikoltak. Talán érzéketlen, vagy keményszívű lett volna? Nem gondolnám. Viszont tudta, hogy létezik egy Nagyobb történet. Bízz ebben a Nagyobb történetben.

4,11 "Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett".  (Jelenések)
21,6 ... „Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.
21,7 Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások