Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.95 (20 Szavazaból)

„Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és akaratát,
akkor majd ő egyengeti utadat, és vezeti lépteidet!”
(Példabeszédek 3:6, Egyszerű fordítás)

Közeledett a nyár vége. Ezzel együtt a családunkban is egy gyönyörű időszak végéhez közeledtünk. Két nagyobb fiúnk már kirepült otthonról, és most a legfiatalabbat is várta az egyetem.

Elképzeltem, amint majd a feleségemmel hazatérünk az üres házba, amit ezidáig a nevetés, a közös vacsorák, és a birkózó meccsek lármája töltött be. Az elkövetkezendő veszteség gondolatára elkapott a szomorúság, és majd megszakadt a szívem. Ez teljesen természetes érzés ilyenkor. Majd jött a meglepetés.

Megálltam egy pillanatra és megkérdeztem Jézust: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?” Ezt válaszolta: „Ez egy jó időszak az életedben, John. Egyáltalán nem veszíted el a családodat. A családod növekszik és érik, és ez egy áldott időszak.” Egyszerre, mintha kicseréltek volna. Már felkészültem a napokig tartó lehangoltságra, és Jézus megmentett. Csak azért, mert feltettem azt az egyszerű kérdést: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Sokszor a természetes reakcióinkkal, érzéseinkkel, látásmódunkkal csak úgy elvagyunk. Persze nem arról beszélek, hogy ne mutassuk ki őszintén az érzéseinket. Lelki tanácsadóként mindig arra ösztönöztem az embereket, hogy vegyék figyelembe az érzéseiket, és hagyják, hogy az érzéseik megmutassák, milyen állapotban van a szívük. Ne vedd semmibe a belső életed. Figyelj a jelzéseire, és ne vedd fel a „jó-keresztény-tagadjunk-le-mindent” hozzáállást, és amikor belül tombolsz, akkor is azt mondod, hogy „Örvendezek az Úrban”.

Arról beszélek, hogy fontos hagynunk Jézusnak, hogy formálja a látásmódunkat. Előfordult már veled, hogy nem jól láttad a dolgokat? Esetleg nem úgy láttad őket, mint Jézus? Drágáim, nem az Édenkertben élünk, és nem is egy semleges világban. Olyan világban élünk, ahol különböző erők próbálják befolyásolni a látásmódunkat. Nem látjuk az egész képet, megragadunk egy apró részletnél, a megtörtségünk elhomályosíthatja a képet, valamint van egy ellenségünk is, aki a félrevezetés nagymestere. Jézus olyan sebezhetőnek lát minket, hogy a farkasok között lévő bárányhoz hasonlítja a helyzetünket. Míg reálisnak, természetesnek és helyénvalónak tűnhetnek bizonyos érzések és látásmódok, én arra biztatlak, hogy mindenképpen kérdezd meg:

„Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Hagyd, hogy Jézus formálja a látásmódodat az emberekkel, eseményekkel, krízishelyzetekkel, csalódásokkal, változásokkal és veszteségekkel kapcsolatban. Engedd be Őt abba, ahogyan a dolgokat szemléled. Meglátod, ez fel fog szabadítani téged.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások