Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.67 (6 Szavazaból)

10,5 Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. (2 Korinthus)

A minap egy étteremben ebédeltem egy kedves barátnőmmel. Az ebéd alatt észrevettem, hogy a barátnőm egyre idegesebb lesz a pincérre, aki meglehetősen feledékeny, figyelmetlen és lassú volt.

Amikor a barátnőm frusztrációja már nagyon feltűnővé vált, megkérdeztem tőle, miért hagyta, hogy a pincér ennyire felhúzza. Azt válaszolta, hogy nagyon nehezen viseli azokat az embereket, akik olyanok, mint a lassított felvétel. Azok pedig, akik ímmel-ámmal, kelletlenül végzik a munkájukat, végképp frusztrálják. Elmondta, hogy annyira ki tud akadni rajtuk, hogy olyat mond, amit később persze megbán, és utána magára haragszik.

Mondtam neki, hogy sürgősen meg kell változtatnia a látásmódját. Megkérdeztem tőle, hogy éppen most mi jár a fejében, netán a pincér összes hibáját veszi számba?

Erre elnevette magát, és azt mondta, hogy pontosan ezt teszi.

Megkérdeztem tőle: „A hibái miatt képes vagy feláldozni ezt az egész ebédet? Tényleg annyira fontos ez, hogy több figyelmet érdemel, mint én?”

Azonnal vette az adást és elhatározta, nem fogja hagyni, hogy a körülmények irányítsák a gondolatait, hanem oda fog figyelni rájuk.

Veled is előfordult már, hogy ennyire kiakasztottak az emberek? Netán azon morfondírozol vezetés közben, vagy amikor sorban állsz a boltban, hogy ki mit csinál rosszul? Mi jár a fejedben, amikor az a bosszantó munkatárs feléd közeledik ebéd közben? Azt gondolod: „Ne, már megint!” Ha így van, akkor kérlek, vedd számba azt, hogy amikor múltbeli frusztrációkat húzol elő az emlékeidből, akkor annak teszed ki magad, hogy újra és újra átéld azokat. Ezáltal lehetővé teszed, hogy a negatív gondolatok irányítsák a napodat, ahelyett, hogy Isten Szent Szellemének a vezetésére hagyatkoznál. Ezért fontos, hogy minden gondolatot megragadjunk, és tudatosan válasszuk meg, hogy min gondolkodunk.

Ahelyett, hogy mások hibáin rágódnál, dönts a pozitív hozzáállás mellett. Amikor jönnek azok a frusztráló dolgok, hagyd az embereket leakadni a horogról, azáltal, hogy a legjobbat keresed bennük. Ha ezt teszed, akkor ez a másikat is arra fogja ösztönözni, hogy így tegyen. Biztosan észrevetted már, hogy a negatív látásmód mennyire ragadós. A körülötted lévők pillanatok alatt átveszik. Ne feledd, hogy a szavaid erővel bírnak, és képesek másokat befolyásolni. Ne viszályt vess, hanem békességet. Ne hagyd, hogy a gondolataid irányítsanak téged, hanem te irányítsd a gondolataidat. Dönts úgy, hogy a legjobbat látod másokban, mert ha a jót nagyítod fel, akkor a jó fog növekedni, és viszonzásul áldást fogsz aratni az életedben.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tûrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.”

Zsidókhoz 10:35-36

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások