Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (12 Szavazaból)

A legfiatalabb fiam, David, New Yorkban élt az Ikertornyokat ért támadás idején, és a lakása ablakából látta azok összeomlását. Azonban már ezelőtt is érték David-et olyan dolgok, amik elcsüggesztették. A dolgok nem úgy alakultak, mint azt remélte.

Azon kezdett tűnődni, vajon Isten mire készül az életében. Mint egy lezárásaként a nehézségekkel teli időszaknak, még egy szomorú esemény következett. David az utcán sétált, amikor egy idegen – valószínűleg drogok hatása alatt – az arcába tartotta a fegyverét, és kirabolta.

David vidékre ment és imádkozott. Így szólt Mennyei Atyjához: „Már nem érzem, hogy itt lennél mellettem. Kérlek, mutasd meg, hogy velem vagy." Amint ezeket a szavakat kimondta, egy jármű zaja szakította meg a csendességét. Egy teherautó hajtott el előtte, rajta nagy betűkkel GOD, azaz Isten. Azután észrevette a kisebb betűkkel írt mozaikszó magyarázatot: „Guaranteed On Delivery", ami azt jelenti, hogy „garantált házhozszállítás". David elkezdett nevetni a saját hitetlenségén, amikor rájött, hogy abban a pillanatban, ahogy bizonyosságot kért Istentől a jelenlétét illetően, Isten (GOD) elvonult előtte olyan nagy betűkben, amit lehetetlen nem észrevenni.

Látod Istent a mindennapi életedben? Mennyei Atyád veled van a körülmények közepette, bármilyenek is legyenek. Azokban az időszakokban, amikor úgy tűnik, hogy Isten nincs ott az adott helyzetben, láss túl a fizikai világ felszínes valóságán és ismerd fel, hogy Ő pont ott van az orrod előtt. Soha nem fog elhagyni, vagy cserbenhagyni.

Ne az életkörülményeid alapján vond le a következtetést, hogy hogyan érez irántad az Atya. A körülmények ezt nem tudják megmondani neked. Ha azt akarod tudni, hogyan érez irántad, akkor nézz túl az ideiglenes helyzeteken és lásd meg a keresztet.

A kereszten az isteni szeretet irántad való kifejeződését fogod látni. Annyira szeret, hogy a legnagyobb árat fizette ki érted, hogy biztosítsa, hogy egy örökkévalóságon keresztül az Övé legyél. Olykor a szeretetét nagy betűk formájában kiáltja feléd. Máskor gyengéden a füledbe suttogja a szeretetét egy-egy csendesség alatt. Bármilyen módon is szól az életedhez, biztos lehetsz benne, hogy szeret. Gondja van rád, és ezen semmi sem változtathat. Hallgasd, ahogy ezen a héten szól hozzád, és biztosan ezt fogod hallani Tőle: „Szeretlek".

3,17 Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. ...megújít szeretetével... (Zofóniás)

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások