Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.08 (6 Szavazaból)

61,1 Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. (Ézsaiás)

Miért kell megbocsátanom?

Jézus azt tanította, hogy bocsássunk meg azoknak, akik megbántanak, imádkozzunk azokért, akik rosszat tesznek ellenünk és áldjuk azokat, akik átkoznak. Ez nagyon nehéz, de van valami, ami még nehezebb: egy gyűlölettel, nehezteléssel és keserűséggel teli életet élni.

A megsebzett érzelmek börtönné válhatnak, amik bezárnak minket a fájdalmunk cellájába és a többi embert kívül rekesztik. Az a fura, hogy a nehezteléstől, keserűségtől, haragtól és fájdalomtól mi szenvedünk, nem pedig az, aki ártott nekünk. Mindezek a dolgok minket emésztenek fel belülről. A Máté 18:23-5 elmondja, hogy ha nem bocsátunk meg akkor a hóhérok (az angol fordításban kínzók) kezébe kerülünk. Elég nagy kín, amikor gyűlöletes gondolatok forognak az agyunkban valakivel kapcsolatban.

A megbocsátás a kulcs, ami kinyitja a fájdalom és gyötrődés börtönének ajtaját. Magadnak teszel szívességet, ha megbocsátasz.

A másik dolog, amiben hasznos számunkra a megbocsátás az, hogy Istent felhatalmazza arra, hogy munkálkodjon bennünk. Sokkal boldogabbak vagyunk és fizikailag is jobban érezzük magunkat, ha nem vagyunk tele a meg-nem-bocsátás mérgével. A keserűség, neheztelés és meg-nem bocsátás okozta stressz és nyomás komoly betegségek kialakulásához vezethet. A Márk 11.22-26 világosan tanítja, hogy a meg-nem-bocsátás, megakadályozza, hogy a hitünk működjön.

Ha a megbocsátást választod, azzal segítesz magadon és másokon.

Azonban, nem csak magamon, hanem a másik emberen is segítek, azáltal, hogy elengedem, és átadom Istennek, hogy végezze el benne, amire csak Ő képes. Ha az útba állok – azaz, én magam akarok bosszút állni, vagy elbánni a helyzettel, ahelyett, hogy Istenben bíznék – akkor Isten addig nem köteles elbánni az illetővel. Viszont, ha a megbocsátáson keresztül az Ő kezébe tesszük azokat, akik megbántanak minket, akkor ezt meg is fogja tenni.

Az Istennel való kapcsolatodra is kihatással van a megbocsátás.

Az Istennel való kapcsolatod szabadon szárnyal, ha hajlandó vagy megbocsátani, viszont megreked a meg-nem-bocsátás hatására. A megbocsátás elveszi a teret a Sátántól, és a lehetőséget, hogy becsaphasson minket (2Korinthus 2:10,11). Az Efezusi 4:26,27 arra tanít, hogy ne hagyjuk lemenni a napot haraggal a szívünkben. Ha harag van a szívünkben, akkor helyet adunk a Sátánnak. Ne hagyd, hogy a gonosz gyötörjön. Légy kész hamar megbocsátani.

Jézus azért jött, hogy a börtönünk ajtaját kinyissa és szabaddá tegyen. Ő meg akar gyógyítani. A kérdés: te akarod-e?

Itt van néhány lépés, amik segítséget nyújthatnak neked.

  • - Hozd meg a döntést, hogy megbocsátasz, annak ellenére, hogy mit érzel. A megbocsátás akarati döntés és nem érzés. Az érzések majd követni fogják a döntésedet, de ez nem megy egyik napról a másikra. Kérd Istent, hogy gyógyítsa meg az érzelmeidet.
  • - Kérd Isten kegyelmét, hogy ki tudj tartani a döntésedben. Isten kegyelme, egyszerűen az Ő ereje, amely képessé tesz, hogy könnyen megtegyél olyan dolgokat, amelyeket magadtól semmilyen erőfeszítés árán sem tudnál megtenni. A megbocsátás kétség kívül erőnkön felüli dolog, amelyhez szükségünk van Isten segítségére.
  • - Imádkozz azért, aki megbántott. Húha! Lehet, hogy ez a legnehezebb dolog az egész folyamatban. De amikor imádkozol az illetőért, akkor ezzel Istent beengeded a szituációba és lehetővé teszed, hogy munkálkodjon az adott személyben. Lehet, hogy az illető nincs is tudatában, hogy mit tett, vagy becsapottságban él és nem látja, hogy mit tett. Bármelyik is a helyzet, mindenképpen szüksége van arra, hogy Isten felnyissa a szemét.
  • - Áldd, és ne átkozd az illetőt (Róma 12:14). A görögben „áldani” azt jelenti, hogy jót mondani, „átkozni” pedig azt jelenti, hogy rosszat mondani. Nem szabad újra és újra elmondanod a rosszat, amit ellened tettek, mert ha állandóan ismételgeted, akkor nem tudsz túljutni rajta.
  • - Bízd Istenre a helyzetet és a személyt. Ne akarj bosszút állni. Tyű, ez kemény! Mennyivel könnyebb lenne, ha tehetnél valami csúnya dolgot ellene, amitől rosszul érezné magát! Ne tény semmi ilyet. Hagyd, hogy Isten tegye a dolgát, te pedig csak nézz előre, és tedd meg amit Isten kér tőled.

Végül segítségedre lehet a következő ima:

Atyám, hozzád jövök, mert meg akarok bocsátani (ide mondd, hogy kinek). Semmim sincs, amit eléd hozhatnék, csak ez a fájdalom és harag amiatt, ami történt. Nem tudom, Uram, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel, így eléd hoztam és leteszem a lábaid elé. A Te Igéd azt mondja, hogy bocsássak meg (ide mondd, hogy kinek), ezért meghoztam a döntést, hogy ezt teszem. Kérlek, gyógyíts meg belül, hogy el tudjam engedni ezt a dolgot.

Imádkozom (ide mondd, hogy kiért), kérlek, te munkálkodj benne, ahogyan a legjobbnak látod. Gyógyítsd meg és áldd meg őt. Imádkozom, hogy ő is téged kövessen. Köszönöm, hogy megsegíted őt.

Köszönöm, Uram, hogy leveszed rólam ezt az egész dolgot. Köszönöm, hogy szereteteddel meggyógyítasz és helyreállítasz engem.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Azért fogadjátok be egymást, miképen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsõségére.”

Rómaiakhoz 15:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások