Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.95 (22 Szavazaból)

Volt már olyan érzésed, hogy az élet túl bonyolult? Volt már, hogy azon kaptad magad, hogy olyanokat mondasz: „Nem bírom tovább. Ez túl sok nekem." Amilyen világot most élünk, nagyon könnyű erre a pontra eljutni. Rájöttem, hogy sokszor azért érzünk így, mert nem vagyunk szabadok azzá lenni, akinek Isten teremtett, és nem vagyunk szabadok arra, hogy azt tegyük, amire elhívott.

Sokan a mások elvárásai miatti nyomás hatására frusztrálttá, nyomorulttá válnak, és annyira összezavarodnak, hogy azt sem tudják, mit kellene tenniük. Azonban van rá mód, hogy egyszerű, örömteli, békés életet éljük. A kulcs pedig abban rejlik, hogy megtanulunk a Szent Szellem vezetésére hagyatkozni, az emberi tradíciók és  elvárások helyett.

A hagyományok csapdája

A hagyományok életünk szerves részei. Lehetnek jók, hiszen nem minden tradíció rossz, de előfordulhat, hogy ellopják az életünkből az örömöt. A hagyományokat úgy határozhatnánk meg, mint emberek által kreált rituálék, ceremóniák, vagy meghatározott módok, ahogyan bizonyos dolgokat csinálnunk kell. Hosszú időn keresztül ismétlődnek és egyik generáció átadja a másiknak őket. A probléma abból adódik, ha kényszeresen úgy érezzük, hogy a hagyomány szerint kell csinálnunk a dolgokat azért, hogy Isten és az emberek előtt igazzá váljunk.

A Máté 15:6-ban Jézus ezt mondta a farizeusoknak: „A hagyományaitok (atyáitoktól örökölt szabályok) kedvéért, félretettétek Isten Igéjét (megfosztván azt erejétől és tekintélyétől és érvénytelenné tettétek)" (angolból fordítva AMP Bible). Érdekesnek találom itt megjegyezni, hogy a Mózesnek adott 10 parancsolatból  mostanra a vallás 2000 törvényt csinált. Nem csoda, ha nagy szükségünk van arra, hogy a kegyelemről halljunk!

Fontos megértenünk, hogy amikor a tradíciók törvényekké, szabályokká, kötelezettségekké és elvárásokká válnak, akkor elveszítik valódi jelentésüket és elrabolják az örömöt az életünkből. Ha ezeknek vagyunk alávetve, akkor nem leszünk képesek a Szent Szellem vezetésére figyelni, és élvezni a Vele való bensőséges kapcsolatot.

Meg kell tanulnunk szabaddá válni a törvény alól

Isten terve számunkra az, hogy szabadok legyünk a Szent Szellem vezetésére életünk minden területén. Ha nem a Szent Szellem vezet minket, akkor könnyen beszippant minket a „rendszer", és mások elvárásainak megfelelően fogunk cselekedni, nem pedig aszerint, amit Isten helyezett a szívünkre.

Az Istennel való kapcsolatomat illetően megtanultam, hogy ha egy formulát követek a Vele eltöltött időmben, hogy a tetszésére legyek, akkor csak a teendők listáját teljesítem, kipipálva az elvégzett feladatokat. Így a szellemi életem kötelezettségek teljesítéséről szól, és elveszíti a valódi értelmét.

Emlékszem amikor az Úr szólt a szívemhez és azt mondta, hogy semmit ne tegyek Érte kötelességből. Bármit is teszünk az Úrral töltött napi csendességünkben, annak jelentenie kell számunkra valamit, máskülönben törvénykezésből fogunk tenni dolgokat, márpedig a kötelességből végzett vallásos hagyományon alapuló, vagy a másoknak való megfelelésvágyból végzett cselekedetekben nincs élet.

Hagyd, hogy Isten Szelleme vezessen a szíveden keresztül

Fontos megtanulnunk a Szent Szellem vezetésére hagyatkozni és azokat a vágyakat követni, amiket Isten helyez a szívünkre. A 2 Korinthus 3:6 ezt mondja: „Igen, ő tett alkalmassá minket, hogy az Új Szövetség szolgái legyünk — vagyis a Szent Szellemet szolgáljuk, nem pedig a Törvény betűjét! Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad."  A Törvény betűje (törvénykezés) tehát halált hoz számunkra, viszont Isten Szelleme megelevenít!

Amikor a szívemre hallgatok, akkor nem azért olvasom a Bibliát, vagy nem azért imádkozom, hogy Istennél jó pontot szerezzek, hanem azért mert szeretek időt tölteni Vele, és sokat jelent számomra. Néha csak üldögélek és élvezem Isten jelenlétét. Máskor közbenjárok valakiért, vagy olvasok egy keresztény könyvet. Olyan is előfordult, hogy edzés közben egy jó üzenetet hallgattam és imádkoztam. Az Istennel töltött idő akkor jelent valamit, ha a szívem is benne van. Hajlandó vagyok bármit megtenni, ami bevon engem Isten jelenlétébe.

A világban komplikált az élet. Arra bátorítalak, hogy keresd az Urat teljes szívedből, és tedd azt, amire Ő hív. Élvezd a Vele való kapcsolatot és fedezd fel még inkább, hogy ki vagy Krisztusban. Amint hagyod, hogy Isten Szelleme vezessen, békességed lesz és örömtelivé válsz.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tûrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.”

Zsidókhoz 10:35-36

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások