Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.92 (12 Szavazaból)

„Minden lisztáldozat, amit az Örökkévalónak áldozol, kovász és élesztő nélkül készüljön, mivel ami kovászt, élesztőt, vagy mézet tartalmaz, az nem kerülhet az oltárra ajándékul.” (3 Mózes 2:11)

Képzeld el, amint elsétálsz a tékozló fiú mellett, aki a disznók vályújánál üldögél (Lukács 15:11-24). Látod, hogy szinte csöpög a nyála a malacok eledele után. Úgy gondolod, jót teszel vele, ha pénzt adsz neki élelemre.

Az emberi jóság így szól: „Keresztény vagyok. Kedvesnek, jónak és megbocsátónak kell lennem.” Az effajta emberi jóság a mézhez hasonlítható. Érdekes módon, miközben mi ezt felmagasztaljuk, Isten azt mondja, ne vigyenek Elé mézzel készült lisztáldozatot.

A lisztáldozat Jézus földi életéről beszél. A lisztáldozat és a méz vegyítésének tiltása arra mutat, hogy Jézus együttérzése és jósága földi szolgálata alatt, mind isteni forrásból fakadt. Nem volt jelen az emberi jóság „méze”, ami emberi gyarlósággal van beszennyezve.

Visszatekintve, a legrosszabb dolog, amit a tékozló fiúval tehettünk volna az, ha pénzt adtunk volna neki, amíg a disznók vályújánál volt. Nem csak nem ment volna haza, de amit az Úr a szívében munkált, az is tönkrement volna. Ez történik, amikor a saját emberi jóságunk szerint járunk el, ahelyett, hogy a szívünkben lakozó Isten jósága szerint cselekednénk, amit az Ő szeretete, bölcsessége és tökéletes irányítása vezérel.

Isten azt akarja, hogy az Ő Szelleme indítson téged és ne az, amit látsz. Nagyon sok szükségben levő volt Jézus körül földi élete során. Azonban nem gyógyított meg mindenkit és nem töltött meg minden éhes gyomrot, valamint nem támasztott fel minden halottat. Az Ézsaiás 11:2-3 azt mondja nekünk, hogy Jézus nem aszerint ítélt, amit szemével látott, vagy fülével hallott, hanem a Szent Szellem által.

Benned is ott van a Szent Szellem (1 Korinthus 3:16). Engedd, hogy Ő mozgasson. Kövesd a békességet, amit a szellemedbe helyez azt illetően, hogy tegyél meg, vagy éppen ne tegyél meg valamit. A békesség Isten békessége. Ha aszerint a békesség szerint cselekszel, akkor azzal Istent magasztalod fel, és az Ő isteni jósága, szerető kedvessége valódi áldást fog jelenteni a magad és mások számára.

Hagyd, hogy a Szent Szellem indítson

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tûrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.”

Zsidókhoz 10:35-36

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások