Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (16 Szavazaból)

„Testvéreim, amikor Isten elhívott benneteket, nem sokan voltak közöttetek — emberi megítélés szerint — bölcsek, hatalmasok, vagy előkelő származásúak. Gondolkozzatok el ezen!" (1 Korinthus 1:26, EF)

Lehet, hogy azt gondolod, a világ szerint vesztes vagy. Ezzel szemben Isten Igéje azt mondja, hogy ha emberi megítélés szerint nem vagy bölcs, hatalmas, vagy előkelő, akkor te vagy a tökéletes jelölt Isten elhívására! Ha Ő munkálkodik rajtad keresztül, láthatod jóindulatát, erejét, hatalmát az életedben.

Az ókori világban Mózes Egyiptom csillagának számított, akinek pályája felfelé ívelt. A Biblia azt mondja róla: „Megtanították Mózest az egyiptomiak minden bölcsességére, és kiváló volt mind szavaiban, mind tetteiben" (Apcsel 7:22). Azonban, Isten nem tudta használni, mert túl okos és túl erős volt, valamint teljesen telve volt önmagával.

Csak 40 évvel később küldte el őt Isten, hogy a fáraó hatalmát megrengesse – a sivatagban eltöltött idő után, amikor már nem volt telve önmagával, sőt le is írta magát.

A világ lehet, hogy elmegy a gyengék, a kicsik, az elfelejtettek és a vesztesek mellett, azonban Isten őket választja, hogy megingassa a világ szemében hatalmasokat.

Tapasztalatból tudom, hogy ez így igaz. Úgy nőttem fel, hogy elutasítottak és nevetségessé tettek indiai-kínai származásom miatt. Tinédzserként pedig, én voltam a gúnyolódás célpontja, dadogásom miatt.

Tizenéves koromban így imádkoztam Istenhez: „Nem tudom, mit tehetnék Érted, vagy mit adhatnék Neked, de a tiéd vagyok – testem, lelkem, szellemem a tiéd." Nem tudom, hányszor imádkoztam ezt az imát. De tudtam, hogy Isten meghallgat, mert Ő hívott el engem. Csak Istennek volt bátorsága engem választani, egy dadogó embert, hogy egy gyülekezetet pásztoroljak, ami ma már több, mint 18000 főt számlál.

Tudom, hogy mi voltam, és honnan jöttem. Tudom, hogy nem tettem semmit és nem tudok tenni semmit az ő kegyelme és kenete nélkül.

Kedves barátom, amikor azt gondolod, hogy gyenge vagy, és kevés vagy másokhoz képest, akkor pont ez a pillanat az, amikor Isten használni tud, hogy hatalmas és csodálatos dolgokat tehess Neki, az Ő kegyelme és kenete által!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Napi Ige


“Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égbõl: és feltámadnak elõször a kik meghaltak volt a Krisztusban; Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhõkön az Úr elébe a levegõbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.”

1 Tesszalonika 4:16-17

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások