Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (11 Szavazaból)

A nyár a kedvenc évszakom. A kertünkben pompáznak a virágok, repkednek a madarak, este pedig tücskök ciripelnek. Azt szeretem leginkább a nyárban, hogy ilyenkor minden túláradóan ÉLETtel teli. Számomra ez Isten királyságának a képe, valamint annak, amit Krisztus tesz bennünk.

Hadd emlékeztesselek arra, hogy Jézus nem csak olyasvalaki, akit tisztelünk, aki áhítatunk tárgya, hanem Jézus maga az életünk. Ugyanannyira szükségünk van Rá, mint ahogy az oxigénre, vagy a vízre. Mint ahogyan a szőlővesszőnek szüksége van a szőlőtőre.

Ha Jézus bennünk él, akkor az azt jelenti, hogy a világ legdrágább kincse van a birtokunkban. Ha az Ő életével, örömével, szeretetével, jelenlétével rendelkezünk, az semmihez sem fogható. Jézus valódi ismerete a legnagyobb szükségünk, és a legnagyobb boldogságunk. Én a következőképpen fogalmaznám meg a célját annak, hogy ezen a bolygón vagyunk, az időnek ezen pontján:

1. Szeretni Jézust teljes valónkkal. Ez az első és legfontosabb parancsolat. Minden más ebből fakad.

2. Megosztani Vele mindennapi életünket; hagyni, hogy velünk legyen teljes valójában: a strandon, a vacsoránál, az úton – csakúgy, mint a tanítványokkal annak idején.

3. Hagyni, hogy megtöltse az életünket az Ő életével, meggyógyítsa azt, és kifejezze rajtunk keresztül az Ő életét. Nincs más módja annak, hogy úgy éljünk, mint Ő, és megmutassuk Őt másoknak.

Szeresd Jézust. Engedd, hogy veled legyen. Hagyd, hogy az élete átjárja a tiédet. Arra lettél teremtve, hogy megoszd az egész életedet Vele, nem csak néha egy-egy pillanatot, mondjuk a gyülekezeti alkalmat. Arra lettél teremtve, hogy az Ő életét éld. Jézus életének, halálának és feltámadásának az volt a célja, hogy megváltson a bűnből, az ördög szorongatásából, és helyreállítsa az Istennel való kapcsolatodat – hogy az Ő személyisége és élete meggyógyítsa és betöltse a személyiségedet és életedet. Ez az oka annak, hogy eljött. Bármi más csupán vallás.

Tehát, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy szereted Jézust. Ez meg fogja nyitni a szívedet és a lelkedet arra, hogy megtapasztald Őt. Tedd gyakorlattá, hogy Őt szereted. Miközben vezetek, egyszerűen azt mondom Neki: „Szeretlek.” Nem csak egyszer, hanem többször is. Ettől az egész valóm szeretetben Felé fordul. Amikor felébredek és a napsugár bemosolyog az ablakon, azt mondom Neki: „Szeretlek.” Amikor egy kedves emléket megörökítő fényképet nézegetek, azt mondom Neki: „Szeretlek.” Amikor lágy szellő simogatja az arcom, azt mondom Neki: „Szeretlek.” Ha olyat látok, amitől nevetés fog el, ha látok egy édes kis mókust, vagy egy hullámot, vagy amikor egy jó filmet nézek, azt mondom Neki: „Szeretlek.”

Amikor reggel megérzed a finom kávé illatát, mondd Jézusnak: „Szeretlek.” Ha valami mosolyra indít. Egy tál ínycsiklandó étel fölött. Amikor olyat olvasol, ami megérint. Amikor egy forró fürdőt veszel. Amikor nézed, hogyan játszanak a gyerekeid. Amikor egy virágbolt előtt haladsz el. Amikor valaki kedves veled. Amikor meghallod a kedvenc zenédet. Mondd Neki: „Szeretlek.”

12,1 Jézus tehát hat nappal húsvét előtt elment Betániába, ahol Lázár élt, akit feltámasztott a halottak közül.

12,2 Vacsorát készítettek ott neki, s Márta szolgált fel, Lázár pedig a Jézussal együtt ülők között volt.

12,3 Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.

12,4 Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:

12,5 "Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?"

12,6 De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek.

12,7 Jézus erre így szólt: "Hagyd (őt)…

(János)

Ebben a történetben egy gyönyörű pillanatképet láthatunk Jézus személyiségéről. Nagy alázatot és kedvességet tapasztalunk a Részéről, ahogy elfogadja mindezt Máriától. Mária cselekedete meghatotta Őt, és Júdást elhallgattatja, amikor az asszony ellen beszél. Abban a pillanatban, amikor Jézus leginkább kinyilatkoztatja istenségét (azáltal, hogy engedi Máriának, hogy imádja Őt), egyben felfedi azt a vágyát is, hogy bensőséges kapcsolatban legyen velünk. Jézus ezt akarja, és a barátaival is így viselkedett.

Szóval, szeretni akarom Őt. Szeretni Őt azért, Aki Ő valójában. Azt a Jézust, Aki az óceánokat és a folyókat adta nekünk. Aki nevetéssel ajándékozott meg minket. Aki 908 üveg borral szolgált Kánában. És ez a tette oly módon változtatta meg az életemet, amit semmi máshoz nem tudok hasonlítani.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások