Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.92 (12 Szavazaból)

Van egy történet egy emberről, aki egy gödörbe esett. Különféle emberek jöttek, hogy hangot adjanak véleményüknek. A farizeus ezt mondta: „Megérdemled, hogy gödörbe estél.” A katolikus így szólt: „Szenvedned kell, amíg a gödörben vagy.”

A baptista ezt mondta: „Ha megtértél volna, nem estél volna a gödörbe.” A karizmatikus ezt javasolta: „Valld meg, hogy ’Nem vagyok a gödörben.’” A matematikus így szólt: „Lássuk csak, hadd kalkuláljam ki, hogyan estél a gödörbe.” Az adóellenőr ezt kérdezte: „Kifizetted a gödör adót?” Az optimista így szólt: „Sokkal rosszabb is lehetne.” A pesszimista pedig ezt mondta: „Egyre rosszabb lesz.”

Mindenkinek megvan a saját véleménye. Ha megpróbálsz mindenkinek a kedvében járni, az egyetlen ember, aki boldogtalan lesz, az te leszel. Érdekes módon, azok, akik megpróbálják irányítani az életedet, sokszor még a sajátjukat sem tudják kézben tartani. Jó dolog tanácsot kérni, mások véleményét meghallgatni, de mindig tudatában kell lennünk annak, akinek Isten alkotott minket, hogy ha olyat hallunk, ami nincs összhangban a szellemünkkel, akkor bátran tudjuk mondani: „Köszönöm, de nem kérek belőle. Szeretlek, értékelem a véleményedet, de ezúttal nem fogadhatom el.”

Az egyik csapattagunk jó barátom is egyben. Jó néhány évvel ezelőtt valaki odament hozzá és ezt mondta neki: „Határozottan azt érzem, hogy neked saját gyülekezetet kellene alapítanod. Nagyszerű, felkent pásztor vagy. Biztosan nagyon sikeres lennél.”

Bár a barátom nagyra értékelte biztató szavait, nem tudott azonosulni velük. Tudta, hogy a helyén van és Isten hívta oda. Emberünk viszont nem hagyta ennyiben. Folyton kérdezgette: „Na, mikor indítod be a saját gyülekezetedet? Mikor lépsz már ki hitben?” A biztatásból erős nyomásgyakorlás lett.

A barátom végül így szólt: „Hadd kérdezzem meg, te fogod fizetni a terem bérleti díját? Megvásárolod nekem a technikai berendezéseket? Fizeted majd az embereimet, és a rezsit is? Na és fedezed a reklámok költségeit?”

A fickó úgy nézett rá, mintha a barátom meghibbant volna, és így válaszolt: „Nem, nem tudom fizetni. Nem állok úgy anyagilag.”

A barátom ezt mondta neki: „Nos, ha Isten elhív, akkor gondoskodni is fog rólam. Gondoskodni fog a számlákról, a megfelelő emberekről és a megfelelő helyről. De ha azért teszem, mert te hívtál el, akkor rád kell, hogy támaszkodjam, és akkor bizony nagyot csalódnék.”

A Példabeszédek 29:25 azt mondja: „Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az Úrban bízik, az oltalmat talál.” Azaz, ha az emberek véleményében bízunk, akkor ahelyett, hogy kikerülnénk a gödörből, inkább még inkább mélyebbre kerülünk. Tanuld meg különválasztani magad az emberek véleményétől, ha nem Isten szerint valók és bízz Istenben. Végtére is egyedül az Ő véleménye számít, Ő pedig életet, szabadságot és győzelmet akar adni neked.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, Mert azt adtam elõtökbe fõképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bûneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint;”

1 Korintusi 15:1, 3-4

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások