Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (9 Szavazaból)

15,53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.
15,54 Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! (1 Korinthus)

Egyik Istentiszteletünkön Danny Gokey mondott bizonyságot. Danny az egyik legsikeresebb amerikai énekes tehetségkutató műsor az „American Idol” finalistája volt 2008-ban.

Elmesélte, hogy a felesége szívrendellenességgel született. Emberileg és orvosilag minden lehetőt megtettek érte. Imádkoztak a gyógyulásáért, azonban az egyik műtét során komplikációk léptek fel. A fiatal hölgy hazaköltözött az Úr Jézushoz. Danny teljesen összetört. Mély depresszióba zuhant. Úgy gondolta, számára már semmit sem tartogat az élet. Nem értette miért történhetett ez meg.

Azt mondja a Biblia, hogy életünk minden napja meg van írva Isten könyvében (Zsoltárok 139:16). Ő kezében tartja a jövőt, és az a jó hír, hogy ez a könyv győzelemmel végződik! Isten jót tervez számodra, egy jó befejezéssel.

Amikor csalódáson mész keresztül, vagy valami nem akar összejönni, akkor nagyon fontos, hogy ne rekedj meg azon az oldalon. Ha tovább mész, egy új fejezethez fogsz érni, ami a győzelemről és a helyreállásról szól. Danny egy ideig a könyv negatív részén ragadt. Azonban elérkezett a nap, amikor a sarkára állt és így szólt: „Nem fogom hagyni, hogy ez a csalódás tönkre tegye az életem hátralevő részét.” Ahogy tovább lépett, Isten új ajtókat nyitott meg előtte. Ma Danny sikeres karriert fut a zeneiparban. Ezenkívül, létrehozott egy családsegítő alapítványt, amit a felesége után Sophia Szív-ének nevezett el.

Isten soha nem fejezi be a negatív résznél. Ha elbocsátottak a munkahelyedről, elhagyott a házastársad, vagy egy szeretted meghalt, még nem jelenti azt, hogy számodra mindennek vége. Isten mindig tartogat számodra egy új kezdetet itt a földön. Ha hajlandó vagy lerázni magadról a keserűséget, az önsajnálatot, és tovább lépni, akkor meglátod Isten új ajtókat és új lehetőségeket fog nyitni számodra. Még nagy győzelmek várnak rád!

Most lehet, hogy azt mondod: „Oké Joel, de mi van Danny feleségével? Ő vereséggel fejezte be a könyvet. Fiatalon meghalt.” Nem, amikor a mennybe mész, az nem vereség, hanem az a végső győzelem! Olyan helyre mész, ahol nincs bánat, könny és fájdalom. Még csak két másodperce leszel ott, és rájössz, hogy ez életed legnagyobb győzelme. És azzal a reménységgel élünk itt a földön, hogy ha Jézusba vetjük a bizalmunkat, akkor az örökkévalóságot a szeretteinkkel fogjuk tölteni. Mindig emlékezz arra, hogy bármi is történik most az életedben, a jövődben a végső győzelem vár!

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások