Friss gondolatok

Neked készítette

Gondolj olyasvalamire, amit szeretsz. Gyermekek kacagása. A víz tükrén megcsillanó napsugár. A szeretett kutyád vagy…

Bővebben ...

A művészt a művei alapján ismerhetjük meg

„Bizony, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO Csodák fognak feltárulni előtted…

Bővebben ...

Mi együtt voltunk ott

"- Soha ne gondold azt, hogy amit az én fiama saját akaratából megtett, azért mi…

Bővebben ...

Megérte!

"- Papa?! - szólalt meg végül, minden próbálkozása ellenére rendkívül esetlenül. - Igen, kedvesem?

Bővebben ...

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.94 (8 Szavazaból)

Amint megkezdjük a 2012-es új esztendőt, emlékeztetni szeretnélek, hogy a mindenható, hatalmas és mindentudó Teremtőt szolgáljuk, aki a világmindenséget alkotta. Ő a növekedés Istene, az áldás Istene, olyan Isten, Aki dicsőségből Dicsőségbe visz minket.

Ez azt jelenti, hogy bármi is történt 2011-ben, ne kezdd az új évet egy „csak éljük túl” mentalitással. Ne az „épphogy elég” legyen a célod, hanem, a „több mint elég”. A mi Istenünk képes és hajlandó. Ahogy növeled a képességedet arra, hogy befogadj Tőle, Ő be fogja tölteni a szükségeidet egy túláradó módon.

John Bevere új könyvében, melynek címe: „Hajthatatlan: az erő, ami szükséges, hogy ne add fel”, a következő történetet írja le nekünk:

„Képzeld el, hogy a világ egy bizonyos részén súlyos éhínség sújt le. Azonban egy nagylelkű és jóságos állam a földgolyó másik oldalán mozgósítja a hadseregét, hogy segítsen a bajba jutottakon. Uszályokat, és teherszállító repülőgépeket küldenek megpakolva, friss zöldséggel, gyümölccsel, gabonával, húsfélékkel és ivóvízzel. A hadsereg vezérkari parancsnoka a következő közleményt adja ki a szegény ország lakosságának: „Annyi élelmet tudunk biztosítani mindenki számára, amennyit el tud vinni.” Először egy férfi érkezett piknik kosárral a kezében és két személyre való, néhány napi élelmet vitt magával. A következő fickó egy nagy zsákkal jött, és a családjának vitt haza öt napra való ennivalót. Azonban a harmadik kliens egy hatalmas teherautóval érkezett, és annyi élelmet vitt el, ami a családjának és éhes szomszédainak is elegendő a következő hónapra.

Amikor piknik kosaras emberünk meglátta a több mint egy tonnányi élelmiszerrel megpakolt hatalmas teherautót az otthona előtt elgördülni, nem csak dühös volt, hanem majd kipukkadt mérgében! Panaszkodott a szomszédoknak és minden élőnek, aki hajlandó volt meghallgatni. Végül siralmai a vezérkari parancsnok fülébe jutottak, aki behívatta őt, és emlékeztette: „Megmondtuk, hogy mindenkinek annyi élelmet tudunk, biztosítani, amennyit el tud vinni. Akkor miért csak egy kosárral érkezett és nem valami nagyobbal? Miért nem a kis teherautójával jött az őrsre?”

Istennel is ugyanez a helyzet. Ő képes, de mi mennyit vagyunk hajlandóak elfogadni Tőle? Jézus szájából többször is elhangzott ez a mondat: „Legyen neked a te hited szerint.” Az Istenbe vetett hitünk az a „tároló”, ami lehetővé teszi, hogy felpakoljuk a Tőle kapott dolgokat. A Róma 10:17 szerint, a hit hallásból van, Isten Igéjének a hallásából. Ezért olyan fontos, hogy naponta olvassuk, tanulmányozzuk az Igét, és elmélkedjünk rajta. Minél többet tárolsz az Igéből a szívedben, az annál több hitet fog eredményezni, és annál nagyobb lesz a befogadóképességed.

Reménnyel és várakozással nézünk a 2012-es év elé, hogy Isten mit tartogat számunkra. Békességet, örömet és áldást kérünk imában rád és a szeretteidre. Legyen az új év a növekedés kezdete számodra életed minden területén.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Napi Ige


“Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.”

Rómaiakhoz 13:6-7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások